Dayım Ahmet Ersin Yücel
Yaşadığı kısacık ömürde hem gönüllerde hem de toplumsal hafızada derin izler bırakmış bir “ Osmanlı Akıncısı ve bir “ Osmanlı Beyefendisi”, Ahmet Ersin Yücel. Yirmi yedi yıllık kısa ömründe yaşadığı dönemin zorlu şartları da göz önüne alındığında, dostlarının da ifade ettiği gibi gerçekten sıra dışı bir şahsiyet olduğu kolayca anlaşılmaktadır. 1968- 69 yıllarında Muğla- Milas ilçesinin İçmeköy isimli köyünde askerlik görevini yedek subay öğretmen olarak yaparken mide kanamasıyla İstanbul Vakıf Gureba Hastahanesi’ne nakledilmiş ve 16 Temmuz 1969 Çarşamba günü vefat etmiştir.
Türk ve İslam tarihleri konularında derin bir kültür ve birikime sahip olan, konulara ve gündeme her yönden derinlemesine vakıf, Müslüman – Türk dünyasına ait meseleler için irade ortaya koyan, araştıran, analiz yapan ve bütün bunların sonunda her yönüyle fiili gayret gösteren tam bir dava adamı olarak karşımıza çıkıyor Ahmet Ersin Yücel.
Kırmızı Bisiklet Yayınları’ndan okura sunulan kitabın ilk bölümlerinde Ahmet Ersin Yücel’in hayatı, yaptığı çalışmalar bulunuyor. Devamında ise Ahmet Ersin Yücel’in seçkin dost çevrelerinden Sezai Karakoç, Mahir İz, Erdem Bayazıt’ın yanısıra Rasim Cinisli’den Ergun Göze’ye, Münevver Ayaşlı’dan Mehmet Şevket Eygi’ye, Mehmet Niyazi Özdemir’den Hekimoğlu İsmail’e birçok kıymetli şahsiyetin ve usta kalemin kendisi hakkında kaleme aldığı hatıralar yer alıyor.
Kırmızı Bisiklet Yayınları